Дарение от около 1300 книги получи днес Регионалната библиотека

Дарение от около 1300 книги получи днес Регионалната библиотека

Дарение от около 1300 книги получи днес Регионалната библиотека в Смолян от Националния ловно-рибарски съюз. Лично Георги Радев връчи дарението и обясни, че целта на ръководството на сдружението е да запознае широката общественост, че освен с грижа по дивеча и опазване на горите, една от основните задачи е и просветителската дейност. Книгите с над 30 заглавия прие зам.-директорът на библиотеката Йорданка Вълчева. Те са издание на ИК „Наслука” и са с вторична цена за около 8 000 лева. Поводът за този жест към всички регионални библиотеки от страната е 120-годишнината на списание „Лов и риболов”. Литературата, която предостави сдружението е специализирана, популярна, учебна. Съдържа много информация за любителите на лова и риболова.

Нашето послание е тя да стигне до читателите в цялата област, каза Георги Радев. Дарението попадна на точното място, част от книгите ще отидат в библиотеките от региона, каза г-жа Вълчева и благодари на Националното сдружение за дарителската инициатива, съобщиха от библиотеката.

При връчване на дарението присъства председателят на смолянското ловно-рибарско дружество Костадин Чаталбашев. Той съобщи, че тази година се отбелязва 101 г. организирано ловно сдружение в Смолян.

Вирни се горе