Данаил Бачков стартира с победа начело на „Родопа“ (Смолян)

Данаил Бачков стартира с победа начело на „Родопа“ (Смолян)

„Родопа“ (Смолян) победи „Секирово“ (Раковски) с 3:2 в домакински мач от 11-ти кръг на първенство на „Трета лига“ – Югоизточна група. Това бе и дебют на Данаил Бачков, който пое „зелено-белите“ през седмицата.

Противно на очакванията, гостите стигнаха първи до гола още в 3-та минута, когато Йосиф Табаков се възползва от грешка в защитата и реализира за 0:1.

Последва натиск от страна на „Родопа“. Даниел Кутев имаше възможност пред гола, както и капитанът Теодор Стефанов, който нацели гредата в 35-та минута. Малко след това, последваха претенции от страна на наставника на „Секирово“, Никола Домакинов към съдиите и най – вече към главният рефер Альоша Карамфилов, който дори влезе и на терена. Последва жълт картон за Домакинов, но той продължи да реплекира Карамфилов, който пък от своя страна му показа и червен картон и го изгони от треньорската скамейка.

Малко след това капитанът на „Родопа“ Теодор Стефанов падна в наказателното поле на отбора от Раковски, но според съдията в случая е нямало нарушение.

Изравнителното попадение падна чак в 43-та минута. Тогава, футболистите на Бачков изработиха добра атака, завършена от Стефанов.

Вторите 45-минути започнаха със силно домакинско превъзходство. Михаел Кисьов успя да вкара в 51 и 56-та минута за 3:1. Последваха още няколко добри ситуации за „зелено-белите“, но до гол не се стигна. За сметка на това, гостите намалиха до 3:2 в 63-та мината, като точен бе отново Йосиф Табаков.

В крайна сметка, „Родопа“ записа втора поредна победа.

„Радостен съм, че победихме. Трите точки бяха най-важни в този мач, както и да опозная и футболистите, с които разполагам.

Мачът започна лошо за нас, още в 3-та минута ни вкараха гол. Хареса ми обаче, след това реакцията. Обърнахме резултата до 3:1 и вместо да вкараме трети, четвърти, то те ни вкараха от нищото. Аз обаче съм дошъл тук с ясното съзнание, че ме чака много работа. Знам проблемите в игрови план и състав“, коментира Данаил Бачков след мача.

Вирни се горе