Да си спомним с добро отец Михаил Михайлов!

 Да си спомним с добро отец Михаил Михайлов!

На 28 август се навърши една година от блажената кончина на ставрофорен свещеноиконом Михаил Михайлов от Смолян. В църквата „Св. Богодорица“, на която бе предстоятел повече от 60 години, паметта му бе отбелязана с панихида, отслужена от неговия духовен наследник отец Димитър Одаджиев. С песнопения и молитви участваха църковният хор и иподякон Даниел Апостолов. Тук бяха отец Васил Маджаров от храм „Св. Николай Чудотворец“, отец Димитър Михайлов от храм „Св. Висарион Смоленски“ /негов син/, децата, внуците и правнуците, други близки и приятели.

След панихидата и раздавките за "Бог да прости!“ на гроба на свещеноиконом Михаил, който се намира в двора на църквата, отец Димитър Одаджиев отслужи трисагий, преля с вино гроба, както и гроба в съседство на презвитера Златка Михайлова. Той се обърна към всички да споменаваме с добро името и делата на покойния. Да бъде светла паметта му!

Отец Михаил Михайлов е роден през 1923 г. в Райково. Завършил семинария и духовна академия. Ръкоположен е за свещеник през 1947 г. Почина на 93 г. Цялата му духовно служение е в църквата „Св. Богородица“ и някои съседни села. Бил е 20 години архиерейски наместник.

Вирни се горе