Андрей Кадишев, ИТН: Призовавам родопчани да не се поддават на демагогии и репресии

Андрей Кадишев, ИТН: Призовавам родопчани да не се поддават на демагогии и репресии

Aндpeй Kaдишeв e poдeн нa 16.05.1966 г. B пepиoдa 2017 г. – 2019 г. e зaeмaл пocтa oбщинcĸи cъвeтниĸ в Oбщинa Бaнитe, ĸъдeтo e бил и пpeдceдaтeл нa бюджeтнaтa ĸoмиcия. Paбoтил e в HEK EAД „Πpeдпpиятиe BEЦ“ – гp. Coфия. Бил e мeниджъp в чacтнa фиpмa. Bиcшe oбpaзoвaниe – инжeнep-мaгиcтъp oт Texничecĸи Унивepcитeт Bapнa

andrei

Г-н Кадишев, почти в края на предизборната кампания сме, обиколихте заедно с екипа на ИТН доста населени места в областта, какви проблеми поставиха пред Вас хората, какво ви казват и как протече като цяло кампанията?

Като цяло усещаме разочарованието у хората от наложения от десетилетия модел на управление в областта, който явно не работи. Ако трябва да се абстрахираме от факта, че сме най-бързо обезлюдяващата област в България, проблемите са основно в оцеляването на населението през зимата. Липсата на дърва за огрев, както и високите цени на тока, галопиращата инфлация и ниската покупателна способност на нашите съграждани са изключително притеснителни.

Вие бяхте зам.- областен управител и главен секретар на област Смолян, с какви впечатления сте от работата на изпълнителната власт на местно ниво и с какво се сблъскахте като проблеми?

Липсата на междуинституционален контакт е най-големия бич на изпълнителната власт. Десетките години на капсулация и изолация от страна на институциите доведе до огромен разлом, както между самите тях, така и между тях и хората. Основен проблем е неглижирането на нуждите на хората за достоен живот.

Вие сте от гражданската квота в ИТН, с какво ви привлече този политически проект?

С това, че се говори истината и само истината. Не се предлагат напразни надежди, както и дадената ми пълна свобода на действие за времето ми в областна управа.

Вероятно на тези избори ще понесете негативите от управлението и упрека,че Вие /ИТН/ доведохте страната до тези предсрочни избори, с какво не се примирихте и как ще убедите хората да гласуват за вас на 2 октомври?

Хората ще кажат на 02.10.2022 година.Никога няма да се примиря с фалша, лъжата и лицемерието. Не се налага да убеждавам никой. Вярвам, че всеки човек пораства в определено време и може да взема самостоятелни решения. Ще заложим на ИСТИНАТА, колкото и да боли от нея, на това, че сме последователни и прями.

Представете вашият отбор, листата с кандидати за народни представители в област Смолян от ИТН? Какво ви обединява?

Александър Вълчев е преди всичко земляк и доказал се професионалист в своята област. Искрено се интересува за Родопчани, супер креативен и безкрайно честен Човек.

Мика Зайкова - оставям професионализма и годините й да говорят сами за нея, няма по-голям съдник от времето. С хора, като г-жа Зайкова, които все още имат хъс да се борят, нещата са ясни.

Какви са най-сериозните проблеми за област Смолян, според Вас за решаването на които ще работите, ако отново ви гласуват доверие?

Искам да си довърша нещата, които съм започнал:

● Да успея да променя наредбата за атракционните превози, така че хората с джипове да са законни и спокойно да допринасят чрез легален и стойностен продукт в туризма.

● Да довърша прехвърлянето на пътя Девин - Михалково от активите на НЕК към АПИ. Времето стигна само до там, НЕК да възложи обединението на имотите, което си е постижение след десет години опити да се направи каквато и да е крачка в тази посока.

● След една година работа сага успях да издействам пари за енергийното обследване на сградите собственост на областна администрация. Исках да видя една реновирана и приятна за работа сграда.

Има десетки други неща, но най-боли за нерешените жалби на хората. Част от тях касаят собственото им оцеляване.

Какви послания или призив искате да отправите към родопчани?

Да бъдат истински и горди Родопчани, съпричастни, а не завоалирани в сянката на лицемерието. Да търсят и се доверяват на хора - доказали се в живота и политиката. Да не се поддават на демагогии и репресии. Да бъдат преди всичко себе си и най-вече да са здрави.

Гласувайте с номер 19 в бюлетината за Има Такъв Народ!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе