Д-р Радина Николова е новото попълнение в Детско отделение на МБАЛ – Смолян

 Д-р Радина Николова е новото попълнение в Детско отделение на МБАЛ – Смолян

Д-р Радина Николова е новото попълнение на Детско отделение в МБАЛ – Смолян. Тя започва работа на 11 септември в смолянската болница. Все още няма специалност, но мечтата й е да работи като педиатър. Завършила е медицина в Медицински университет – Пловдив, през 2017 г. Веднага след дипломирането си заминава за Германия, където живее и работи там известно време. След завръщането си в България, семейството взело решение да заживее в Смолян.

„Още докато следвах медицина, а и преди това, съм си мечтала да бъда педиатър. Обожавам децата. Като ученичка съм работила с деца по различни образователни програми и те са ми слабост. А и удовлетворението е огромно, когато помогнеш на детенце. Освен това, в педиатрията ми харесва това, че покрива всички специалности, и реално има по малко от всяка част на медицината“, каза д-р Николова. Тя се надява да е от полза на отделението. Още със започване на работа, попаднала на много интересен случай – дете, болно от коклюш – въпреки ваксината, която има. „Тези случаи рядко се срещат, но не са изключение. Това, че детето беше ваксинирано, бе и причината заболяването да протече леко ", споделя още младата лекарка.

Д-р Николова е от Пловдив, има две деца – син на 3 години и 3 месеца, и дъщеря на година и половина. Тя е влюбена в природата на Родопите. „Първоначално решението ни беше като краткотрайна стъпка, но много ни хареса в Смолян – хората, спокойствието на живот, природата. Запознах се с болницата, отделението, с работещите тук, отзивчивостта на колегите, и това ме накара да останем в Смолян“, сподели младата лекарка, съобщиха от лечебното заведение.

Вирни се горе