Д-р Красимир Събев отново е водач на листата на ГЕРБ в Смолян

Д-р Красимир Събев отново е водач на листата на ГЕРБ в Смолян

Д-р Красимир Събев за пореден път ще води листата на ПП ГЕРБ в област Смолян за предстоящите парламентарни избори на 9 юни. Изненадата е второто място, което на този вот заема синът на адв. Тодор Батков.

"Без да се замислям приех поканата на ПП ГЕРБ да бъда издигнат за кандидат за народен представител от гражданската квота на предстоящите парламентарни избори от Област Смолян. За мен този избор е въпрос на дълг към родния край!" Това написа в профила си в социалните мрежи Тодор Т.Батков.

"Потомък съм на родовете Баткови от с. Левочево и Ихтярови от Чепеларе. Прапрадядо ми, Христо Ихтяров, е построил пътя между Асеновград и Чепеларе, а през 30-те години на миналия век е построил и дарил паметника на загиналите във войните за национално обединение в град Чепеларе (Малката Шипка). Дядо ми Костадин Батков, е бил един от най-изявените журналисти и публицисти от Родопите, автор на множество публикации и книги. Брат му, проф. Анастас Батков, е бил един от най-видните хидростроители в България – бил е двигателя за изграждането на ВЕЦ Асеница, Баташкия водносилов път, каскадата Белмекен – Сестримо, ПАВЕЦ Чаира, язовир Бели Искър, съвременното водоснабдяване на София и други. Много са инициативите в Родопите, осъществени с подкрепата на моето семейство – храмовете в Пампорово, Смолян, Загражден, Левочево и редица други. Майка ми, до ден днешен, е председател на Сдружение „Св. Висарион Смолянски“, което стопанисва катедралния храм в Смолян. Семейството и роднините ми са земни и скромни хора, които независимо от успеха си, не са загубили връзка с корените си и обичат Родопите. От малък съм закърмен с любов към Родината, към родния край, към родопски песни и обичаи, и към родопчани! Аз съм със самочувствие, че съм един от тях!

Това чувство ме мотивира да поставя на заден план личните си интереси и бизнес, и да се посветя на каузата да поставим Родопите там, където им е мястото на картата на България и на Европа! Родопчани сме горди и работливи хора, не молим за помощ, не свеждаме глава, а се борим. Но някой трябва да се бори за нас в София!", посочва още синът на Батков.

Трети в листата на ПП ГЕРБ е Васил Седянков,кмет на с.Широка лъка.

Красимир Събев е роден на 30 декември 1968 година в Мадан. Той е магистър по анестезиология и интензивно лечение, обществено здраве и здравен мениджмънт. Началник е на Отделението за анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян.

Вирни се горе