Д-р Красимир Събев организира безплатни прегледи със съдови хирурзи в Смолян

Д-р Красимир Събев организира безплатни прегледи със съдови хирурзи в Смолян

Народният представител от ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев организира безплатни прегледи със съдови хирурзи от болница „Лозенец“ -София.

Прегледите ще се проведат на 1 и 2 юли /събота и неделя/ в МБАЛ „Братан Шукеров“ – Смолян. Те включват доплер ехография на долните крайници и сънни артерии и консултация със съдов хирург.

Лекарите започват да приемат в събота от 11.00 часа, а в неделя от 9.00 часа. Консултациите ще се извършват във кабинети №2 и №42 на ДКЦ – Смолян, телефони за записване: 0882 430 129, 0301/6 26 66, вътрешен 210.

Доплер ехографията е напълно безопасен, бърз и безболезнен метод, който се използва за оценка на кръвоносните съдове при разширени вени, венозна недостатъчност, запушвания на артериите и много други.

Д-р Стефан Манасиев и д-р Кристина Каращранова, които са част от екипа на Отделението по съдова хирургия в Университетска болница „Лозенец“, ще консултират всички желаещи с подобни симптоми.

Клиничните интереси на д-р Манасиев са в областта на ендоваскуларните и хибридни процедури при съдовите заболявания, дисталните съдови реконструкции в условията на критична исхемия на крайника и минималното инвазивно лечение на венозни съдови заболявания. Той членува в Български лекарски съюз, в Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология и Европейското дружество по съдова хирургия.

Д-р Кристина Каращранова има клинични интереси в областта на ендоваскуларното и оперативното лечение на пациенти с патология на каротидните артерии, ендоваскуларните и хибридни техники на лечение при пациенти с периферна артериална болест в условия на критична исхемия на крайника, минималното инвазивно лечение на венозни съдови заболявания, конструкцията на артерио-венозни фистули при пациенти на хемодиализа. Член е на Българското национално дружество по съдова едноваскуларна хирургия и ангиология, на Българската асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия, на Европейското дружество по съдова хирургия и на Българското дружество по ендоваскуларна терапия.

В Отделението по съдова хирургия на болница „Лозенец“ се извършват диагностика, консервативно и оперативно лечение на цялата гама периферни съдови заболявания, в това число остра и хронична артериална недостатъчност на крайниците, оперативно лечение на разширени вени, лечение на аневризми на абдоминалната аорта, конструиране на достъпи за хемодиализа, поставяне на порткатетри при онкоболни пациенти, тумори, обхващащи съдовете и стеснения на сънните артерии.

В рамките на визитата двамата специалисти ще се срещнат с общопрактикуващи лекари, кардиолози, интернисти и хирурзи от Смолянска област, пред които ще представят съвременните тенденции за лечение на съдовите заболявания.

Вирни се горе