Д-р Красимир Събев, ГЕРБ-СДС: Работил съм сърцато по всеки проблем и така ще е занапред

Д-р Красимир Събев, ГЕРБ-СДС: Работил съм сърцато по всеки проблем и така ще е занапред

С открито лице се явявам пред вас, защото съм работил съм сърцато по всеки проблем. Откакто съм народен представител, положих максимални усилия Родопите да не са далеч от света, тук да идват туристи и да има какво да видят. Това заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев на среща с жители на чепеларското село Павелско. По думите му в последните три години му е било най-трудно. „Напук, на инат - дори да искаш нещо да направиш, щом си от ГЕРБ, не позволяват да се случи. И въпреки всичко, животът не спря. Длъжници сме на кметовете, защото продължиха да дърпат напред, въпреки трудностите. Те за дълго време, когато нямаше държава, запазиха устоите на държавността“, посочи д-р Събев. По думите му най-добре „смазаната машина“, която е съществувала, е била при 44-тото Народно събрание. „Селски кмет, общински кмет, областен управител, народен представител и държава гледаха в една посока и решаваха проблемите. Много хубави неща се случиха, но имаме склонност да забравяме. Това донякъде е мотивиращо да работим още и още, за да надграждаме“, посочи той.

Според Събев е време да се сложи край на изборната спирала и неговият апел е хората да излязат да гласуват. „Ще направим възможното да накараме държавата да инвестира в Родопите, да помага на далечните региони, където животът е по-труден. Сега се нуждаем от по-голяма представителност, ГЕРБ да има достатъчно много народни представители, да състави управление с 4-годишен хоризонт“, допълни Събев.

Пред жители на Чепеларе и селата Хвойна и Забърдо той представи своя отбор.

Според кандидат-депутата Тодор Батков-син най-важната задача на народния представител е да защитава интересите на областта и на всяка община, всячески да изисква подкрепа от министри и институции за хората, които са го изпратили в Парламента. „Аз съм мотивиран да правя това, запознат съм в дълбочина с проблемите дори на малките села и смятам, че можем да помогнем на района си. Затова апелирам вие, вашите близки и познати да излезете да гласувате. ЕС ни дава страшно много средства, с които можем да облагородим населените си места - за пътища, улици, водопроводи, канализации, детски и спортни площадки. Но за тази цел трябва да стартираме програмите, което няма да стане без стабилно правителство. Срамно е да усвояваме под 20% от евросредствата, защото тези пари ни се полагат. Губим ги, което е недопустимо. Основата ми роля, ако ни дадете доверие и вляза в парламента, ще е да направя така, че максимално много средства да влязат в градовете и селата на областта, защото това са пари подарък.“, подчерта Батков.

Петя Касабова – кандидат за народен представител, също призова за активност на изборите. „Целта е да създадем стабилно правителство и да изпратим качествени експерти в Европейския парламент, защото там трябва да се защитават интересите на България. Не си мислете, че само местните избори са важни, защото как би могъл да работи добре кметът, ако държавата не излезе от тази изборна спирала. Непрекъснато се хвърлят пари в предизборни кампании, а през това време държавните дела закъсват. Хората и институциите по места се задъхват, защото проблемите им не намират решение. Това се получи през последните три години“, обобщи Касабова.

Според Иван Стоев „изборният водевил“ не помага на никого, напротив - пречи. „Най-малкото парите, които отиват за избори, биха могли да се инвестират в много по-значими и смислени дейности. ГЕРБ в последните години беше рисувана в най-черни краски, беше най-хулената, а е факт, че направи много за региона. Отвори се ГКПП на Златоград, пътят Асеновград - Смолян е ремонтиран, нов е пътят между Смолян и Девин, между Девин и Кричим, към Рудозем също голяма част от пътя е обновен. От ПП казват, че са повишили заплатите в образованието. Не е по време на тяхното управление. Инвестициите в образованието започнаха по времето на ГЕРБ, и то много солидни, много добре обмислени. Именно ГЕРБ постави образованието като свой основен приоритет и резултатът е налице“, подчерта Стоев.

Д-р Събев допълни, че по времето на ГЕРБ са обновени почти всички училища в областта, малките са вече защитени, за да не фалират поради малък брой деца в тях. „А учителската професия стана престижна. Много завършили учители работеха друго, но откак образованието стана държавен приоритет, пожелаха да се върнат към професията си. Допреди това те бяха притиснати в ъгъла. Тази наша последователна политика да се подкрепя всеки сектор ще продължи и занапред“, подчерта той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Alternativ text

Alternative xt

Altnative text

Вирни се горе