Д-р Красимир Събев, ГЕРБ-СДС: Ние ще ви представляваме достойно!

Д-р Красимир Събев, ГЕРБ-СДС: Ние ще ви представляваме достойно!

Нашият екип върви към тези избори с желание и хъс. Ние сме хората, които достойно ще ви представляваме като родопчани и българи. Ще искаме за Родопите да се прави най-доброто, заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев пред жители на смолянското село Кутела.

Пред тях той представи цялата листа, обясни как се е стигнало до т. нар. „сглобка“ – като голям компромис, защото когато няма правителство, няма държавен бюджет, общините, НОИ, НЗОК също остават без бюджет и всички плащания в държавата закъсват.

„Това беше една от причините да се обединим с ПП-ДБ, но сглобката не можеше да продължи до безкрай. Първа политическа сила сме, подкрепихме техни министри, но те започнаха да правят неразумни неща. За последните две години натрупаха 20 млрд. дълг, а той ще се плаща и от внуците ни“, посочи д-р Събев.

Неговото виждане е, че политика не се прави със заеми, а с икономиката. Задача на държавата е не да прави бизнес, а да създава условия за неговото развитие. „И не само, че не се реализираха обещанията за магистрали и тунели, но се стигна дотам, че Европа спря да ни вярва. Неслучайно усвояваме под 5% от европейските средства, които се полагат на България като член на Европейския съюз“, подчерта той.

По думите на кандидат-депутата Тодор Батков-син в момента се извършва държавен рекет върху любителите гъбари и възрастните хора, за които брането на гъби е възможност с честен труд да припечелят по някой лев над заплатата или пенсията си.

„Един от основните допълнителни източници на поминък е брането на гъби. След последните промени всеки, който бере гъби, без значение дали за собствена консумация или продажба, следва да плаща такса в размер на 200 лв. на месец. Сезонът за гъби е 4 месеца, което прави 800 лв. Към тази сума се добавят и разходите, свързани с подаването на данъчна декларация - още 10%. Този необмислен закон ограничава основния допълнителен поминък на жителите на много села в Област Смолян“, посочи Батков.

Той се ангажира като народен представител да работи в посока на това Законът за горите в тази му част да бъде променен.

По думите му комбинацията между опита на д-р Събев – житейски и политически, и неговия младежки хъс е изключително добра и двамата заедно ще направят така, че да се усети подкрепа от централната власт за Родопите.

„Призовавам ви - подкрепете ни! Ако поради каквато и да е причина сте избрали друг, излезте и си пуснете бюлетината! Това е основата на демокрацията - правото на глас! Използвайте го!“, беше апелът на Батков.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Alternative txt

Alternativeext

Alternativext

Altenative text

Вирни се горе