Д-р Красимир Събев, ГЕРБ-СДС: Без култура, ще изчезнем като нация, ще девалвира ценностната ни система като народ

Д-р Красимир Събев, ГЕРБ-СДС: Без култура, ще изчезнем като нация, ще девалвира ценностната ни система като народ

Не съм много по приказките, дайте да свършим работа, да решим конкретни проблеми, призова водачът на ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев на среща с Фолклорен ансамбъл „Родопа“.

По думите му културата не трябва бъде оставена на самоход.

„Времето е предизборно и всички видяхме как за 3 г. всичко спря. Предполагам, че и вие го усещате - спряло финансиране, спрени инфраструктурни обекти. Това, което можем да направим за вас, е осигуряване на двойно финансиране. Идеята е не само да зависите от бюджета на общината, а да ви се осигури и допълнителна държавна подкрепа. България се е запазила благодарение на хора като вас, защото без образование, без култура, ще изчезнем като нация, ще девалвира ценностната ни система като народ. Моята работа ме е научила, че като има проблем, трябва да го решим сега, след 5 минути може да е късно. В случая обаче ако ви кажа, че за три месеца ще стане, ще ви излъжа. Нужно ни е правителство с 4-годишен хоризонт“, поясни д-р Събев.

Според Андриян Петров – кандидат за народен представител, политическата ситуация в България е много сложна.

„Станахме свидетели на какви ли не гимнастики, сега очакваме да се сформира правителство, което да си поеме тегобата и да тръгне да решава проблеми, които отлежават от три години и час по-скоро трябва да се разрешат“, посочи Петров.

Той декларира, че д-р Събев ще бъде топлата връзка между Ансамбъла, Министерство на културата и Народното събрание, защото за всички тези години е показал, че има топло чувство към творците.

„Ако нямаме лоби, ако нямаме хора, които да притискат тази промяна да настъпи и ансамблите да получат заслуженото си място в българския културен живот, нищо няма да се промени. Представяте ли си, искат читалищата да плащат промишлен ток!? Колко читалища ще оцелеят при това положение!?“, попита реторично той.

„Надявам се масово хората да излязат да гласуват. Призовавам ви да подкрепите ГЕРБ-СДС с №22 в бюлетината“, апелира д-р Събев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Altertive text

Alterna text

Aternative text

Вирни се горе