Д-Р ИВАН ДОБРИНОВ РАЗЯСНИ НА ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ ОПАСНОСТИТЕ ПРИ УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЦИ

Д-Р ИВАН ДОБРИНОВ РАЗЯСНИ НА ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ ОПАСНОСТИТЕ ПРИ УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЦИ

При голям интерес и препълнени зали премина организираната от Превантивно - информационен център по наркотични вещества в Община Смолян, информационна среща разговор по проблемите на наркоманиите. Това съобщи секретарят на центъра Мария Славчева. Участниците се запознаха с актуална информация за видовете психоактивни вещества към които тийнейджърите проявяват любопитство. В последваща дискусия се засегна и темата за изграждане и нуждата от открити разговори и споделяне на позитивна превенция на рисковото поведение при подрастващите. Лектор на събитието бе д-р Иван Добринов, завеждащ- отделение по алкохолизъм и наркомании в Държавна психиатрична болница -гр. Раднево. Присъстваха ученици от всички средни училища в града. Те получиха ценни знания и съвети как да се справят с трудностите и предизвикателствата на съвременния динамичен свят и да живеят пълноценно живота си. Д-р Добринов засегна темите за взаимоотношенията – както в семейството, така и в социалната среда, комуникацията и възможността правилно да изразяваме себе си. Специалистът обърна внимание на превенцията за злоупотреба с психоактивни вещества и стимуланти. Учениците с интерес слушаха презентацията и вземаха активно участие в дискусията, посочи Славчева.

Поканени бяха и представители на ОД на МВР и РУ – Смолян, които взеха участие в срещата. Дискутираха се много въпроси, обсъждаха се различни казуси, които касаят ежедневната им работа.

Благодарим на ръководствата на учебните заведения, които отчитат важността на темата и с готовност съдействаха за осъществяване на срещите, каза в заключение Славчева.

Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе