Д-р Андрей Кехайов на официално посещение в Украйна

 Д-р Андрей Кехайов на официално посещение в Украйна

Президентът на Югоизточноевропейския медицински форум (SEEMF) и председател на Управителния съвет на Сдружение „Клъстер на здравните региони“ д-р Андрей Кехайов ще бъде на официално посещение в Киев по покана на депутати от Върховната Рада – парламентът на Украйна.

Поканата е за участие във форум на тема „Саморегулацията на лекарската професия в Украйна“. На срещата ще бъде представен проблемът и ще се оповестят моменти от новоизработения проектозакон за съсловната организация на лекарите в Украйна. По информация на д-р Кехайов украинските власти са се допитали и са използвали опита на членовете на SEEMF при изработването на проекта за закон.

Същевременно в Киев д-р Андрей Кехайов ще участва в началото на тържествата, с които ще бъде отбелязана 25-годишнината от възстановяването на Медицинската асоциация на Украйна. Годишнината ще се отбележи на серия от прояви от сега до есента. В първото тържество ще вземат участие представители на украински министерства, други държавни институции, представители на университети. За д-р Кехайов са планирани срещи с повечето от тези пратеници на властта и образованието в Украйна.

Участието на д-р Андрей Кехайов в двете събития в Украйна ще бъде опознавателно и от гледна точка на предстоящото през септември провеждане на Шестия конгрес на Югоизточноевропейския медицински форум в Одеса, Украйна. Подготовката на форума на SEEMF ще бъде дискутирана с професори от университети, представители на болнични заведения, както и на Националната академия на медицинските науки на Украйна и Медицинската асоциация на Украйна.

Вирни се горе