COVID, насилието над лекари и Общественото здраве са сред темите на 11-тия Конгрес на ЮЕМФ

COVID, насилието над лекари и Общественото здраве са сред темите на 11-тия Конгрес на ЮЕМФ

COVID-19, насилието над лекари и Общественото здраве сред водещите теми на 11-тия Конгрес на Югоизточно-европейския медицински форум. Тези и много други актуални теми от света на медицината ще бъдат част от отделните панели на най-големия международен медицински форум у нас, който събира специалисти от Европа и света, съобщиха от форума.

Конгресът ще се проведе от 08 -11 септември 2022 г., в гр. Пловдив и в гр. Смолян и е акредитиран със 17 кредита от Европейския съвет за непрекъснато медицинско обучение.

В панела, посветен на COVID-19, опит ще обменят: проф. Гиа Лобзаханидзе, Грузия, проф. Бети Деянова, С. Македония, д-р Примос Рус, Словения. Разрез на епидемията на територията на София - град за периода 2020-2022 г. ще направи д-р Лили Маринова от РЗИ - София. Новите подходи в първичните и превантивните гинекологични услуги по време на Covid-19 и т.нар. „мобилни гинекологични клиники" ще бъдат представени от проф. Глигор Тофоски от С. Македония. А за предизвикателствата пред най-голямото лечебно заведение по време на пандемията у нас ще говори Проф. Карен Джамбазов, директор на УМБАЛ „Св. Георги" - Пловдив.

По наболялата тема за насилието над лекари, разрез на ситуацията в Европа и у нас, къде се намират Израел и България в статистиката, как е уредена правната рамка в различните страни и какви са възможните решения на проблема ще направят: д-р Александър Леви – вицепрезидент на Израелската медицинска асоциация и д-р Иван Маджаров - председател на Български лекарски съюз.

Обществено здраве пък ще бъде във фокуса на Кръглата маса в рамките на конгреса. По темата Национално и регионално здравеопазване в Югоизточна Европа ще говори проф. Андрей Кехайов, президент на ЮЕМФ. Предизвикателства пред здравно-осигурителния модел на България ще коментира директорът на НЗОК проф. Петко Салчев. Здравните грижи – предизвикателствата на 21 век, мисия и отговорност на БАПЗГ ще представи Милка Василева, председател на организацията.

Сред останалите теми на конгреса са Епидемиология, Инфекциозни болести, Имунология; Кардиология; Онкология; Травма, хронична болка, спешна медицина; Сексуално и репродуктивно здраве; Проблеми с бежанци.

Пълната програма на 11-тия Конгрес на Югоизточно-европейския медицински форум може да намерите тук: www.seemfcongress.com

Вирни се горе