Четящите деца успяват /СНИМКИ/

Четящите деца успяват /СНИМКИ/

Шоколадови приказки за децата в ОУ “Иван Вазов”- Смолян

Във връзка с изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, за поредна година Основно училище „Иван Вазов“ – Смолян се включи в провеждането на Националната седмица на четенето, която се проведе от 22.10 до  26.10.2018 г.

Седмицата в ОУ „Иван Вазов“ бе изпъстрена с интересни, забавни и поучителни за учениците дейности. Стартът беше даден с петминутка, посветена на 105 години от рождението на Асен Босев. Децата рецитираха и се забавляваха с Ванко Забраванко, Данчо Мързеланчо, Мимето и др.

Интересните кътове за четене привлякоха вниманието на най- малките читатели. По-големите участваха в Маратон на четенето, състезания под мотото „Език свещен на моите деди“, Предизвикателствата на книгата и др. С голям ентусиазъм и добри чувства, по-големите ученици гостуваха на малките първокласници, като им разказваха за тайните на книгата и за ползата от четенето. Любими гости в училището бяха местни поети и писатели, родители и артисти. „Бабо, разкажи ми приказка!“ привлече най-сладкодумните баби в училището, за което те получиха и приз за признателност.

Кулминацията на Седмицата беше заключителната масова изява под мотото „Четящите деца успяват“, която се проведе днес. Децата записаха на асфалт последните прочетени от тях пет приказки и направиха илюстрации към тях. С голям ентусиазъм всички деца от първи до четвърти клас на иновативното учебно заведение се включиха в интересната инициатива. Писаха, рисуваха и се забавляваха. Всички класове получиха грамоти за активно участие и шоколадови приказки за награда, които връчи директорът на ОУ “Ив.Вазов” Росица Лакудова.

Вирни се горе