Четвърто място за Радо Янков на Световната купа в Банско

Четвърто място за Радо Янков на Световната купа в Банско

Радослав Янков се реваншира за вчерашното си представяне в паралелния слалом от Световната купа по сноуборд в Банско.

В събота българинът не успя да преодолее квалификациите на писта "Томба" в зимния ни център в Пирин, но за сметка на това в неделя бе на далеч по-високо ниво и влезе в четвъртфиналите със седмо най-добро време, давайки надежда на феновете. В крайна сметка той отпадна в полуфиналите и не успя да спечели малкия финал, завършвайки на четвърто място в крайното класиране.

Тази позиция е и най-силното му представяне през сезона в Световната купа досега.

В четвъртфиналната фаза Янков се справи с Даниеле Багоца от Италия, но след това в полуфиналите не успя да бъде по-бърз от Арвид Аунер. Австриецът, който бе трети в квалификациите, кара с 1.81 секунда по-бързо от Радо. Родната звезда направи няколко грешки, които му костваха голямото изоставане и съответно място във финала.

В малкия финал той се изправи срещу Щефан Баумайстер (Германия), който бе избрал по-доброто червено трасе за финалното си спускане. Българският сноубордист се движеше близо до съперника си до средата на трасето, ала след това изостана и в крайна сметка финишира четвърти с 0.72 секунди по-слабо време от това на германеца.

Победата в неделния старт бе за Маурицио Бормолини от Италия. Той бе лидер след квалификациите, а падане на Аунер улесни още повече задачата му. Италианецът бе с цели 10 секунди по-добър от австрийския си съперник.

При дамите победата бе за Юли Цог от Швейцария, която надви Даниела Улбинг (Австрия) и увеличи преднината си в генералното класиране за Големия кристален глобус. Австрийката направи шокираща грешка няколко врати преди финала и това изигра своята роля за крайното класиране.

Вирни се горе