Четки за грим - всичко, което трябва да знаем за тях

Четки за грим - всичко, което трябва да знаем за тях

Често попадате на четки за грим докато разглеждате дрогериите или онлайн магазините за козметика. Чудите се имате ли нужда от тях, не можете да изберете подходяща или пък се притеснявате за поддръжката им.

За какво служи тази четка?

Това може би е най-често задаваният въпрос щом видите огромното разнообразие от подобен тип продукти. Запознайте се с най-разпространените модели и за вас вече няма да има тайни в грима:

За фон дьо тен

Подобни четки обикновено са два вида – заоблени и плоски. Благодарение на първите можете перфектно да разпределите течните фон дьо тени и да получите наистина впечатляващ резултат. Другите са чудесни за нанасяне на флуид на труднодостъпни места като ноздрите или около устните и много добре прикриват недостатъците, когато нанасяте коректор с тях.

За пудра

Голямата пухкава четка е абсолютен must have. Никой друг продукт не е толкова добър за нанасяне на пресована козметика. Ако сте почитатели на техниката, която фиксира грима с насипна пудра, то тогава този аксесоар ще ви помогне да направите това с невероятна лекота.

За руж, хайлайтър, бронзант

За най-прецизно приложение на тези продукти е небоходима гъста четка със скосен връх. Благодарение на това, можете бързо да блендирате руж, хайлайтър и бронзант и да контурирате лицето си.

За сенки и вежди

Закръглената малка четка ще ви позволи много точно да нанесете както пресовани и кремообразни сенки, така и прахообразни пигменти. За разтриване заложете на малък скосен аксесоар, който е идеален и за подчертаване на веждите.

*Как да се грижим за тях*

На първо място, не забравяйте старателно да премахвате всички козметични остатъци след всяка употреба. Това е от изключителна важност не само по хигиенни, но и по здравословни причини. Ако използвате замърсени [https://makeup.bg/categorys/23463/][��етки за грим] , това може да доведе до запушване на пори, петна и дори алергии. Ако искате да избегнете подобни сценарии (определено искате да го направите!), създайте си навика да почиствате аксесоарите веднага след като нанесете декоративната козметика върху лицето си. За целта можете да използвате мицеларна вода, професионално масло, бар сапун или … бебешки шампоан! Да, вярно е – този препарат е блестящ при измиване дори на бързо изсъхващ фон дьо тен или изключително трайно червило. След това поставете четките на масата по такъв начин, че косъмчетата им да не се допират никъде и да стърчат извън ръба. Те ще изсъхнат много по-бързо, отколкото си мислите!

Четките за грим са изключително необходими и в същото време много практични аксесоари. Благодарение на тях перфектната визия е много по-лесна за създаване. Ако все още не сте пробвали някои от изброените, не се колебайте повече и го направете. Ще се уверите, че това са средства, които ще превърнат ежедневното гримиране в изключително удоволствие!

Вирни се горе