Четирима задържани при полицейска операция

Четирима задържани при полицейска операция

В хода на специализирана полицейска операция срещу управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози и неправоспособни водачи, проведена през почивните дни на територията на област Смолян, са установени четирима нарушители, които са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и срещу тях са образувани бързи производства.

На 6 май, около 21:35 часа, на ул. „Стойо Шишков“ в Смолян е спрян за полицейска проверка лек автомобил „Тойота“, управляван от 42-годишна смолянчанка. При извършен тест за алкохол, дрегерът отчел 1,34 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и взета кръвна проба за анализ.

На 07 май, около 11:50 часа на ул. „Перелик“ в гр. Мадан 28 – годишен мъж от гр. Перущица, управлявал лек автомобил „Фолксваген“, без да притежава свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок след наложено административно наказание за същото нарушение.

В същия ден, около 17.45 часа в района на гр. Чепеларе автопатрулен екип спрял за проверка лек автомобил "Хонда", управляван от 45-годишен пловдивчанин. По надлежния ред е установено, че водачът управлява автомобила след употреба на алкохол, като дрегерът е отчел 0,57 промила. При извършена справка е установено, че лицето е с влязла в сила присъда за извършване на същото нарушение.

На 08 май, около 07:15 часа на бул. „България“ в Смолян, при извършена проверка на 35-годишен местен жител е установено, че управлява лек автомобил „Мерцедес“ след употреба на наркотични вещества. Извършеният наркотест реагирал на канабис. При последвало претърсване и изземване, в автомобила са открити 4, 09 грама растителна маса – канабис, а в дома на лицето 1,94 бяло вещество на бучки, реагиращо на амфетамин.

Същата сутрин, около 08.58 часа в на ул. "Освобождение" в гр. Девин, 66-годишен местен жител, управлявал лек автомобил „Ауди“ след употреба на алкохол. Техническото средство отчело 1,80 промила. Водачът дал кръвна проба.

На 07 май в РУ-Смолян е образувано бързо производство срещу 33-годишен смолянчанин, опитал се да осуети полицейска проверка. Около 16:05 часа на кръстовището образувано от ул. "Беклийца" и ул."Снежанка", при подадени звукови и светлинни сигнали за спиране от полицейски служители, водачът на лек автомобил „Опел Корса“ не се подчинил и не спрял, като с действията си попречил на полицейските служители да изпълнят задълженията възложени по закон.

Вирни се горе