Четирима са задържани за употреба и притежание на наркотици

Четирима са задържани за употреба и притежание на наркотици

Четирима са задържани за употреба и притежание на наркотици,съобщиха от полицията. На 15.02.2019 г. в РУ-Смолян е образувано бързо производство срещу лишения от свобода П.П. на 35 години от гр.Смолян, който при извършена проверка от надзирател в ЗООТ-Смолян е установено, че на 15.02.2019 г., около 11.40ч., без надлежно разрешително, държи в себе си 1 брой хартиен свитък със съдържание на суха растителна маса с бруто тегло- 0,26 грама, не реагираща при извършения полеви нарко-тест на наркотично вещество “канабис”. По обяснения на 35-годишния мъж, сухата растителна маса представлява наркотичното вещество “бонзай”. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смолян. Извършен е оглед и е образувано бързо производство. Работата по случая продължава.

На 16.02.2019 г. в РУ-Смолян е образувано досъдебно производство, за това, че на 16.02.2019г. около 17:30часа в гр.Смолян на ул."Хан Пресиян", при извършено претърсване на лек автомобил марка “Фолксваген”, модел “Пасат” със смолянска регистрация, собственост на 64-годишен мъж от гр.Смолян, управляван от лицето К.Б. на 37 години от гр.Смолян и пътник М.Ж. на 17 години от гр.Смолян, до предна дясна седалка е намерен и иззет полиетиленов свитък със съдържание на суха растителна маса с бруто тегло 0,5 грама, която при направения полеви нарко-тест реагира на канабис. Веществото е иззето, а двамата мъже са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

На същата дата е започнато бързо производство срещу К.Б. на 37 години от гр.Смолян, за това, че на 16.02.2019 г. около 17:15 часа в гр.Смолян, ул."Хан Пресиян", управлява лек автомобил марка “Фолксваген”, модел “Пасат” със смолянска регистрация, собственост на 64-годишен мъж от гр.Смолян, след употреба на наркотични вещества -канабис, установено с техническо средство. Отказана е кръвна проба. Водачът е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Вирни се горе