Четиридесет новоназначени военнослужещи от 101 – ви алпийски полк в Смолян положиха военна клетва

Четиридесет новоназначени военнослужещи от 101 – ви алпийски полк в Смолян положиха  военна клетва

Четиридесет новоназначени военнослужещи от 101 – ви алпийски полк в Смолян положиха днес военна клетва. Официалната церемония се състоя на площад „ Свобода“ на Стария център в Смолян. Новите попълнения на полка се заклеха тържествено да служат вярно и предано на родината. Командирът на формированието полковник Димитър Кацаров прие строя и поздрави военнослужещите по повод този паметен ден.

Приветствие към военнослужещите направи и областният управител на Смолян Стефан Сабрутев. „Чест за мен е да присъствам на този тържествен и паметен ден за всички вас, в който ще положите своята военна клетва и ще станете неразделна част от редиците на 101-ви алпийски полк! Искам да поздравя новите попълнения в състава на полка за увереността и смелостта, с която са избрали да се посветят на тази нелека и отговорна професия! Често вашите професионални задължения ще доминират над личния ви живот, защото сте избрали да служите на родината! Ще бъдете винаги на първа линия, защото страната се нуждае от вас, за да се гарантират сигурността и спокойствието на гражданите, за справянето с природни бедствия и пандемии! За това от сърце ви желая здраве, щастие, твърд дух, вяра в собствените сили и успех в службата! Никога не забравяйте, че сте достойни наследници на славния 21-ви Средногорски полк!“, каза Сабрутев.

На церемонията присъстваха още Смоленски епископ Висарион, секретарят на Община Смолян Момчил Николов, зам.-директорът на ОД на МВР-Смолян комисар Костадин Пачеджиев, директорът на РД “Гранична полиция“ комисар Стоян Мандаджиев, директорът на затворническо общежитие-Смолян Христо Солаков, близки и роднини на новоназначени военнослужещи.

Вирни се горе