Четири ПТП-та с пострадали през почивните дни. Причините - несъобразена скорост при мокра настилка

Четири ПТП-та с пострадали през почивните дни. Причините - несъобразена скорост при мокра настилка

Четири пътнотранспортни произшествия с ранени участници в движението през почивните дни.

На 09.10.2021 г. около 08.00 ч. на кръстовище в с. Чавдар, общ. Доспат, поради изгубване на контрол над автомобил, управляван от 66 – годишен местен жител е възникнало ПТП. В резултат на произшествието леко ранени са пътниците в автомобила, две жени, едната 43 – годишна е с натъртен гръден кош и 70 – годишна с натъртвания в областта на главата. Използвани са обезпасителни колани.

На същата дата, около 18.00 ч. на пътя Сатовча-Доспат-Девин, поради движение с несъобразена скорост при мокра настилка и релефа на пътя, 19 – годишен младеж от гр. Пловдив губи контрол над управлявания от него лек автомобил "Мерцедес С200“. В резултат на ПТП –то, водачът е леко ранен с натъртвания в областта на ляво рамо, без опастност за живота. Използвани са обезопасителни колани.

На 10.10.2021 г., около 08.00 часа на път II-86 при, в близост до отбивка с. Забърдо, е възникнало ПТП между два автомобила. Лек автомобил “Сузуки Вагон”, управляван от 61 – годишна жена от гр. Пловдив, при навлизане в лява крива не се съобразява със състоянието на пътя /мокра пътна настилка/, в резултат на което губи контрол над управляваното МПС и се блъска последователно в еластична ограда в ляво и във насрещно движещият се товарен автомобил „Ивеко“, фирмена собственост, управляван от 19 – годишен от с. Върбина. В резултат на инцидента жената получава болки в гръдната област. Пострадалата е транспортирана в МБАЛ " Д- р Братан Шукеров" – Смолян за допълнителни изследвания и по-късно освободена за домашно лечение. Обезопасителните колани са използвани.

На същата дата, около 16.40 ч. на пътя с. Средногорци -гр. Мадан, лек автомобил “Форд Фокус”, управляван от 22 – годишна жена от гр. Мадан поради несъобразена скорост, спрямо атмосферните условия /мокра пътна настилка/, навлиза в дясна крива, автомобила се поднася и навлиза в лявата част на пътното платно, вследствие на което се блъска в насрещно движещите се МПС – лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от 40 – годишен мъж от с. Средногорци и лек автомобил "Тойота Корола“, управляван от 20 – годишен мъж от с. Бориново. В следствие на инцидента е ранена жената, причинила ПТП –то, тя е с наранявания в коремната област, а пътуващия в същия автомобил 32 – годишен мъж, е с контузия на главата и комоцио. И двамата са без опасност за живота. Прегледани са в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян и са освободени за домашно лечение. Местопроизшествията са посетени от екипи на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Вирни се горе