Четири пожара за денонощие в Смолянско

Четири пожара за денонощие в Смолянско

През изминалото денонощие на територията на област Смолян са погасени четири пожара без нанесени преки материални щети, три от тях са с причина непочистен комин.

  • На 21.12.2021 г., в 15.11 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви в извън урбанизираните територии на площ 1000 кв.м., на главен път – Златоград – с. Ерма река, землище на с. Старцево. Предполагаема причина за възникване на пожара е късо съединение в далекопровод. Произшествието е ликвидирано в 17.28 часа от два екипа на РСПБЗН – Златоград и с оказана помощ от служители на ДГС – Златоград. Пожарът е погасен преди да обхване близката 20 дка. иглолистна гора.

  • В 18.35 ч. е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок на ул. „Кольо Фичето“ в гр. Смолян. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян в 19.00 часа, сградата е спасена.

  • В 19.19 ч. е получен сигнал за пожар в комин на къща на ул. „Рожен“ в гр. Девин. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Девин в 19.55 часа.

  • В 23.00 ч. е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок на ул. „Ст. Стамболов“ в гр. Златоград. Произшествието е посетено и ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Златоград.

Вирни се горе