Четири пожара гасиха огнеборците през почивните дни в областта

Четири пожара гасиха огнеборците през почивните дни в областта

На 25.08.2023 г. в 14:20 ч. на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пожар в сухи треви в извън урбанизираните територии, на площ 2000 кв.м. в местността „Посечище, землище на с. Беден, общ.Девин. Причината за пожара е природно явление - мълния. При пожара няма унищожено имущество, спасени са около 60 дка иглолистна гора, намираща се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН – Девин, седем служители на ДГС-Девин и двама души от месното население.

На 27.08.2023 г. в 00:30 ч. на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пожар в ПВЦ контейнер за отпадъци в гр. Неделино на ул. „Александър Стамболийски“. Спасени са две сгради, лек автомобил и дърва за огрев, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от екип на УПБЗН – Неделино.

Същия ден в 13:18 ч. е получен сигнал за възникнал пожар на сухи треви в с. Левочево, м. Падала. Причината за пожара се изяснява. Няма унищожено имущество, спасени от опожаряване са 1000 дка смесена гора, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН – Смолян.

Вечерта в 20:08 ч. е получен сигнал за възникнал пожар на сухи треви в с. Малка Арда, общ. Баните. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасени са 20 дка смесена гора, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Баните.

Вирни се горе