Четири досъдебни производства за нарушаване на карантината са започнати в област Смолян

Четири досъдебни производства за нарушаване на карантината са започнати в област Смолян

Общо четири наказателни производства за извършени нарушения на правилата и мерките, издадени против разпространението на заразната болест, съобщиха от ОД на МВР в Смолян.

От началото на обявяване извънредно положение във връзка с разпространението на „Коронавирус 2019 nKoV“, на територията на ОДМВР-Смолян са образувани общо четири наказателни производства за извършени нарушения на правилата и мерките, издадени против разпространението на заразната болест. Касае се за едно бързо производство и три досъдебни производства по общия ред, срещу лица, поставени под карантина и нарушили мерките за предотвратяване разпространението на коронавируса. Два от случаите са в гр.Смолян, един – в с.Подвис, общ.Смолян и един случай в гр.Чепеларе. Продължава извършването на проверки за спазване на карантината и ограничаване събирането на хора на обществени места, паркове, търговски обекти и други. Приканваме гражданите да спазват задълженията си и да изпълняват стриктно всички правила и мерки против разпространението на „Коронавирус 2019 nKoV“.

На 27.03.2020г. в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу 43-годишния З.Б. от с.Подвис, общ.Смолян, за това, че на 27.03.2020г. около 10:20 часа, на центъра на с.Подвис нарушил правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест по хората- „Коронавирус 2019 nKoV“, като деянието е извършено по време на обявено извънредно положение, свързано със смъртни случаи. Напомняме на гражданите, че наказанието за такъв вид престъпление е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

От полицията информират гражданите, че обновена бланка за преминаване през КПП в областните градове може да намерят на интернет страницата на ОДМВР-Смолян. С цел по-бързото преминаване през КПП и недопускане струпването на изчакващи хора, препоръчваме на тези, които имат уважителна причина да пристигнат или да напуснат града, да носят със себе си предварително попълнена декларация, която да представят на органите на реда на съответното КПП. Тези, които нямат предварително попълнена декларация, ще получат бланка, която трябва да попълнят на място.

Вирни се горе