Четири деца от Неделното училище в Устово спечелиха награди в конкурса „Въведение Богородично“

Четири деца от Неделното училище в Устово спечелиха награди в конкурса „Въведение Богородично“

С две първи награди за есе и две втори за рисунка са отличени и четирите участници от Смолян в Осмия национален конкурс на Пловдивска света митрополия за Деня на християнското семейство и православната младеж. Те са представители на Неделното училище в смолянския квартал Устово към храм „Св. Николай Чудотворец“ с духовен наставник отец Васил Маджаров.

Елена Стоева /10 кл./ и Петя Ангелова /5 кл./ са носители на първа награда за есе в своите възрастови групи, а Диана Павлова /10 кл./ и Теодора Аврамова /9 кл./ са отличени с втора награда за рисунка. Рисунките са публикувани в сайта на Пловдивска света митрополия в раздела за деца, а част от есето на Елена бе включено в специалното детско предаване „Духовни пътеки“ на Пловдивската православна телевизия.

Поради пандемичната обстановка и тази година митрополията не можа да организира традиционното общо празнично тържество за наградените от цялата страна деца и младежи, затова изпраща по места отличията. Децата от Устово ще бъдат поздравени за творческия си успех на богослужение в навечерието на храмовия празник – Никулден.

Росица Примовска

Вирни се горе