Маратон на четенето в Златоград

Маратон на четенето в Златоград

С много настроение, усмивки и грейнали лица , на децата от Детска ясла “Мир” ,започна Седемнадесетия маратон на четенето в библиотеката в Златоград .Децата с интерес слушаха приказката , която бе прочетена, разгледаха книжки за най- малките, пяха песнички. Маратонът на четенето е част от Националната програма "Четяща България " и от "Походът на книгите " , организиран ежегодно от Асоциация "Българска книга и ББИА. Библиотеката ежегодно се включва в тази инициатива с различни форми. Тази година са организирани колективни четения в библиотеката, изложба "Пролет моя, моя бяла пролет ", беседи и други прояви. В дните до 23 април , когато се отбелязва Световния ден на книгата и авторското право библиотеката ще бъде домакин на прояви посветени на книгата и словото.

Близо 15 годишно приятелство и партньорство свързва библиотеката с Комплекс за социални услуги , включващ Дневен център за деца и младежи с увреждания и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в гр. Златоград. Потребители от комплекса споделят с библиотеката свои изложби, тематични занимания , ползват книги , и са едни от редовните посетители. Те се включиха в Маратона на четенето, донесоха рисунки за конкурса за пролетта , разгледаха нови книги, забавляваха се и получиха подаръци от библиотеката. Проявите , организирани от библиотеката се провеждат в партньорство с издателства : “Златното пате” и “Фют” .

В дните до 23 април , когато се отбелязва Световния ден на книгата и авторското право библиотеката ще бъде домакин на прояви посветени на книгата и словото, съобщи Зорка Хаджиева, главен библиотекар.

Вирни се горе