Чепеларе е домакин на Европейско първенство по ски ориентиране

Чепеларе е домакин на Европейско първенство по ски ориентиране

Завърши първият състезателен ден от международните първенства по ски ориентиране, които се провеждат със съдействието и на Община Чепеларе в местност „Картола“.

Припомняме – от 22 до 27 януари включително Зеленото сърце на България е домакин на Европейско първенство по ски ориентиране, което е и кръг от Световната купа, и успоредно с това – на Световно първенство за младежи до 23 години и Световно първенство за ветерани. Участват представители на 22 държави.

Първенствата са организирани от Българска федерация по ориентиране с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Община Чепеларе и със съдействието на Община Смолян.

Състезанията започнаха с надпревара в спринтовата дистанция в рамките на Европейското първенство и световната купа.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Община Чепеларе г-н Боран Хаджиев, кметът на Община Смолян г-н Николай Мелемов и вицепрезидентът на Международната федерация по ориентиране г-жа Татяна Календероглу.

Условията и организацията спечелиха одобрението на участниците още в първия ден.

Доминиращи в призовите места бяха представителите на Русия. Подробно класиране очаквайте по-късно.

Стартовете от международните първенства продължават утре със спринтова щафета от Европейското първенство и Световната купа и спринтова дистанция от Световното за ветерани.

Вирни се горе