C много инициaтиви ОУ "Иван Вазов"- Смолян отбелязва Вазовата седмица от 22 до 26 април

C много инициaтиви ОУ "Иван Вазов"- Смолян отбелязва Вазовата седмица от 22 до 26 април

45 години Основно училище "Иван Вазов" и Вазова седмица отбелязват от 22 до 26 април ученици и учители от Шесто основно училище в Смолян. По повод годишнината ще се проведат редица прояви, които започват на 22 април, когато Вазовата седмица ще бъде открита с масово рецитиране на стихотворения на Иван Вазов. Инициативите ще продължат с флашмоб "Да спасим Земята" пред храм "Св Висарион" в Смолян. Същият ден са предвидени рецитали, географска викторина, спортни игри и посещение в регионалния исторически музей.

С "Голямото четене", среща с писатели и нощ в училщната библиотека ще протекат мероприятията посветени на Международния ден на книгата и авторското право на 23 април. За Деня на таланта, творчеството и изкуството са предвидени рисунки по Вазови произведения, езиково шоу на талантите и голямо хоро. Спортните инициативи на училището с 45 годишна история ще се проведат на 25 април с волейболни и шахматни турнири, както и футболна среща за Деня на спорта.

Кулминацията на честванията ще бъде на 26 април. С флашмоб "Аз съм бъдещето! Дай ми път", празничен карнавал и концерт ще бъде закрита Вазовата седмица. Директорът на училището Росица Лакудова ще поднесе и приветствие към учителите, родителите, учениците и бившите си колеги.

Вирни се горе