В Смолян пристигнаха 101 хиляди хартиени бюлетини за втория тур на предстоящите избори за президент и вицепрезидент

В Смолян пристигнаха 101 хиляди  хартиени  бюлетини  за втория тур на  предстоящите избори за президент и вицепрезидент

101 000 хартиени бюлетини бяха осигурени днес за 22-ри изборен район – Смолянски за втори тур на предстоящите избори за президент и вицепрезидент на 21 ноември. Те бяха получени от упълномощените представители на РИК-Смолян и оправомощен служител от Областна администрация Смолян от „Печатница на БНБ“ АД.

Транспортирането на бюлетините до областния град се извърши в запечатан с пломба автомобил, съпроводен от служители на МВР-Смолян. В присъствието на членовете на РИК-Смолян, служители на ОД МВР-Смолян, на организационно-техническия екип на Областна администрация Смолян, представители на медиите, председателят на РИК-Смолян Росица Чакърова преряза пломбата на автомобила, превозващ бюлетините.

Бюлетините ще се съхраняват в определено за целта със заповед на областния управител помещение в сградата на Областна администрация Смолян. То е оборудвано със СОТ и видео наблюдение и бе запечатано в присъствието на членовете на РИК-Смолян. В него хартиените бюлетини ще се съхраняват под денонощна полицейска охрана от до предаването им на секционните избирателни комисии в област Смолян.

Вирни се горе