Бумът на електронните спортове продължава с пълна сила

Бумът на електронните спортове продължава с пълна сила

Електронните спортове продължават своя голям възход и печелят вниманието на всички - букмейкъри, спонсори, организатори, рекламни компании и още много други. Покрай ограничителните фактори, които властваха тази година, успяхме да забележим как все повече почитатели се насочиха към тях и бързо забелязаха, че освен невероятни изненади, могат да открият сериозни стратегии и планове, конкурентни отбори и редица платформи за премерване на сили. Електронните спортове, макар и да звучат като нещо толкова впечатляващо, истината е, че говорим за някои легендарни електронни игри.

Най-вероятно няма човек, който поне веднъж да не е чувал за Counter-Strike, FIFA, Dota, League of Legends и много други заглавия, които предоставят доста възможности за професионалните електронни атлети. Това са добре познатите геймъри, които са инвестирали много часове в определено заглавие и го познават с най-високи подробности. Удоволствието се превръща в кариера, когато започнат да идват и резултатите, а статистиката ни показва, че когато има платформа за предизвикателства, можем да открием и достатъчно почитатели, които да се включат в надпреварата.

Разбира се, това твърдение може да се потвърди и от различните брандове в хазартната индустрия, които забелязват, че макар и спортната индустрия да възобнови изцяло своята практика, запалените фенове, почитателите и интересът продължава да се засилва. Цифрите най-вероятно ще изненадат мнозина в края на годината, но според една от платформите, която вече е направила изчисленията от миналата година до сегашната, попадаме на цифри, които отчитат 6.5 пъти по-голям интерес, при това за същия 7-месечен период.

Огромен интерес се отчита все повече и от букмейкърите, в професионалният анализ на silentbet за bet365 ще забележим доста сериозна секция за електронни спортове, разкриваща пълния потенциал на тази индустрия. Защо обаче толкова фенове избраха именно тази територия. На първо място можем да отбележим наличието на особена динамика в играта.

Всеки рунд е от особено значение, а щом една стратегия не работи, електронните атлети бързо могат да преминат към следващата и точно това привлича почитателите. Друг факт е, че ще открием достатъчно кратки рундове и световна система за провеждане на турнири, която включва отбори от цял свят.

Забелязваме, че интересът и натискът на почитателите успя да мотивира някои американски щати да направят промени в хазартния закон и да позволят на феновете да правят спортни прогнози. Подозираме, че феновете са особено доволни от този факт, след като тепърва ще видим стартирането на редица турнир от Counter-Strike и Dota 2.

Спортните фенове пък могат да оценят и присъствието на футболния симулатор FIFA, където феновете вече могат да се радват и на присъствието на самия разработчик за разработването на още по-интересни турнири и спортни сблъсъци. Според някои аналитици, електронните спортове дават още една възможност за почитателите на риска, а благодарение на свободата от външни фактори, можем да видим, че единственият фактор, който им влияе, това е само интернет връзката.

Не трябва да забравяме и наличието на интересни колаборации между електронни и професионални атлети в различните дисциплини, които също спечелиха сърцата на почитателите, търсещи забавление в малко по-ограничените възможности. Както обаче забелязваме, интересът не преминава, а даже се засилва, гарантирайки пълната независимост на електронната индустрия.

Вирни се горе