БСП стартира Общопартийното допитване за предстоящите президентски избори

БСП  стартира Общопартийното допитване за предстоящите президентски избори

Днес в област Смолян стартира Общопартийното допитване по какъв начин БСП да участва в предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Република България и с кои партии е допустимо да се водят преговори за общи кандидати.

Общинска избирателна комисия в състав: Милко Гавазов – председател и членове Рабие Кьосева, Евгений Атанасов, Анета Шахонова и Здравка Кавалова ще организира и проведе допитването в Община – Смолян в периода от 27 юни до 03 юли. С решение на Общинския партиен съвет на БСП от 24 юли бяха формирани 52 изборни бюра, в които партийните членове при условията на всеобщо и тайно гласуване ще изразят волята си по двата въпроса.

В родното си село Момчиловци своя глас вече даде народния представител Дора Янкова, която след гласуването заяви: „Допитването за „Президентските избори“ ще консолидира социалистите в БСП, тъй като отчита тяхното мнение и това е предпоставка за изключителна мобилизация на актива за предстоящата победа на БСП в Президентските избори“ заяви Янкова.

Първи приключиха допитването социалистите от село Петково, където гласуваха почти 80 % от членовете на ОПО. В тази партийна организация гласува и председателя на Общинския партиен съвет адв.Милко Гавазов. „Допитването е поредната проява на нашата демократична същност” заяви господин Гавазов след гласуването. „Тръгваме към президентските избори за да ги спечелим, а това може да стане само ако нашите членове подкрепят формирането на кандидатската двойка и определят рамките в които тя следва да бъде излъчена” – допълни той.

Вирни се горе