Близо 2900 лв. събра коледният благотворителен базар на РЦПППО в Смолян, в подкрепа на Тошко

Близо 2900 лв. събра коледният благотворителен базар на РЦПППО в Смолян, в подкрепа на Тошко

Успешно завърши благотворителният Коледен базар на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование /РЦПППО/ - Смолян, в подкрепа на Тодор Апостолов, съобщиха от центъра. Събраната сума от двата дни на базара е в размер на 2885,34 лв. и е предадена на майката на Тошко.

Децата и специалистите в коледните работилници създадоха красиви, празнични изделия, с които да помогнат на Тошко и които бяха предложени на базара на 11 и 12 декември на площад "Свобода“ в Смолян.

Тодор Апостолов е на 11 години, от гр. Смолян и е дете с множество увреждания- ДЦП (квадрипареза), хидроцефалия, епилепсия, слепота и глухота. Семейството му го обгрижва с много любов, внимание и всеотдайност, извършват чести консултации с различни специалисти в България и чужбина. За Тошко предстои извършване на фибротомия в Сърбия. Родителите му се справя с разходите за необходимите процедури и медицински манипулации, но с порастването на Тошко се налага да се купуват периодично нови помощни и терапевтични средства, чиято стойност достига над 10 000 лв.

От името на майката и РЦПППО - Смолян благодарим искрено на всички, които отвориха сърцата си, показаха съпричастност и посетиха базара!

Вирни се горе