Близо 1 милион лева за европроекти на община Борино са замразени в КТБ

Близо 1 милион лева за европроекти на община Борино са замразени в КТБ

Над 900 хил. лв. авансово финансиране по европейски проекти на Община Борино са блокирани в сметка в КТБ, информира кметът Октай Алиев. Общината е изтеглила 823 хил. лв. безлихвен заем от Министерството на финансите, за да продължи изпълнението на шестте инфраструктурни проекти по оперативната програма “Развитие на селските райони”, съобщи БНР.

Според кмета Алиев сумата в сметката във фалиралата банка е около 45 процента от годишния бюджет на общината. В сметката на общината в КТБ са преведените от Фонда “Земеделие” авансови плащания по шест инфраструктурни проекти, включващи рехабилитация на пътища, реконструкция на ВиК-мрежа, изграждане на пречиствателна станция. Безлихвеният кредит, с който да продължи изпълнението на обектите, е отпуснат от Министерството на финансите по време на служебния кабинет.

Общината трябва да възстанови заема до 19 декември според информация от местната администрация. Кметът Октай Алиев засега се въздържа от прогнози какви могат да бъдат последствията, ако най-малката община в област Смолян загуби сумата от сметката си в банката, за която БНБ има решение за отнемане на лиценза.

Вирни се горе