Благотворителна кампания организират ученици от Мадан в помощ на техен съгражданин

Благотворителна кампания организират ученици от Мадан в помощ на техен съгражданин

Ученици подеха благотворителна кампания за болен човек в Мадан. Програмата, с която ще се събират дарения за лечението на Кадир Сюлейманов, ще се проведе на 03.07.2024 година от 18:30 часа в киносалона на Читалище " Иван Вазов - 1999" град Мадан. Тя е организирана от учениците от Ученически съвет при СУ" Отец Паисий" град Мадан, съобщи ръководителят на ученическия съвет Дарина Хаджиева.

Програмата ще включва изяви на талантливи ученици, възпитаници на училището.

Кадир Сюлейманов, се нуждае от спешна чернодробна трансплантация в Република Турция, за която са необходими над 90 000 евро, а това е непосилна за него сума.

Ръководителят на Ученическия съвет Дарина Хаджиева и Председателят му Акси Мехмедалиев, както и останалите членове на съвета, предвиждат мащабна благотворителна кампания. Дарина Хаджиева е дългогодишен ръководител и координатор на Ученическия съвет, както и психолог в СУ "Отец Паисий" град Мадан. Работи за създаване на чувство на съпричастност у децата, на личностни качества като инициативност, активност, развитие на гражданска позиция и нетърпимост по въпросите на агресията и насилието, на толерантното поведение и подкрепата към хората в нужда.

„Но преди да искаме от децата да развият тези качества, възрастните трябва да ги демонстрираме и да даваме пример с поведението и с отношението си към околните“, казва Хаджиева.

Нейното мнение е, че възрастните, хората, които работят с деца, родителите, учителите, са отговорни за това какви морални и етични норми завещават на децата, какъв пример им дават.

„Програмата ще бъде много пъстра - от красивите изпълнения на Валерия Делчева, през интересните и неразказани истории от Дарина и Денис от "Един за друг" в нашия подкаст за първи път на живо пред публика "Паисий разказва... " и ще завършим с най-родопското – гайдата“, разказа Хаджиева.

Alternativtext

Alteative text

Вирни се горе