Благотворителна акция направиха група от деца и ученици от Девин и Грохотно

Благотворителна акция направиха група от деца и ученици от Девин и Грохотно

Благотворителна акция направиха сборна група от деца и ученици от Девин и Грохотно- УЧЕНИЧЕСКА ПОДКРЕПА за НУЖДАЕЩИТЕ СЕ “ ДЕВИН- ЛЯТО 2016 „

Мащабна благотворителна акция направиха сборна група от деца и ученици от гр.Девин и с.Грохотно по предварително начертана идея, родила се при предишна кампания ,свързана с почистването от треви на тротоарните места в града.

Всяко дете започна да събира средства от родители,роднини,съседи ,приятели и други за ЗАРЕЖДАНЕ НА ХЛАДИЛНИКА за НУЖДАЕЩИ се в гр.ДЕВИН ( близо до РПУ), защото те се ръководеха от девиза:

„ Който дава само по празници – ДАВА от ПОКАЗНОСТ.

Който дава всеки ден – ДАВА от СЪПРИЧАСТНОСТ”

САМО за 2 дни (събота и неделя) децата събраха малко повече от 500 лева.

Двете групи деца се събраха в Заседателната зала на Общинския Съвет, който бе предоставен специално от Председателя му г-н Руси Чаушев, който също осигури комфорт, удобство и сътрудничество на Малките Съветници към Община-Девин. Децата посетиха със специално изработени банери всички служби на Общинска Администрация и ги подканиха да допринесат за тази кауза. Всички служители до един се озоваха от сърце на ученическата кауза и дариха съответни парични средства с които да помогнат на малките сътрудници. След това децата посетиха няколко търговски обекта от където също получиха подкрепа за каузата си.

Много граждани също помогнаха на малките сътрудници да си изпълнят каузата. Подкрепа учениците получиха и от поета Емил Енчев, който даде последните си пари, служители на РПУ-Девин, важни фигури от община-Доспат като г-н Красимир Долев, община-Борино , г-н Ахмед Карадаи и други.

Специални благодарности и към Управителя и екипа на СПА-„ ОРФЕЙ” г-н Вал.Коцаков, който за пореден път пое шевството над малките сътрудници и осигури безплатен вътрешен и външен басейн и други преимущества.

БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ – всички вие събудихте гражданското съзнание, чест и отговорност към общите дела за съвместни действия и успех !

Вирни се горе