БЛАГОСЛОВ ЗА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО 2023 Г.

БЛАГОСЛОВ ЗА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО 2023 Г.

"Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение" (Лук. 2:14).

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

ОБИЧНИ В ГОСПОДА, БРАТЯ И СЕСТРИ!

СКЪПИ РОДОПЧАНИ!

Днес 25 декември ние празнуваме Рождеството по плът на Божия Син и наш Господ Иисус Христос! Той дойде в нашият свят тихо и смирено. Беше посрещнат с удивлението на витлеемските пастири, които първи се удостоиха да чуят ангелското благовестие: „Днес ви се роди в града Давидов Спасител, Който е Христос Господ“ (Лука.2:11).

Господ Иисус Христос дойде на Земята и донесе небесен мир и обич, дойде да установи тук царството на правдата и светостта.

Светлината изгряла в нашия свят с Неговото Рождество, свети и днес и ще свети винаги в нашите сърца, за да ни води по светлите пътеки към Царството Божие.

Братя и сестри, трудности и страдания има и ще има в този свят, но ние винаги трябва да се предаваме в ръцете Божии, да се осланяме на Божието покровителство, като се стареем да бъдем достойни за това всеки от нас да се старее да бъде добър и да побеждава злото в себе си: да има искрена, твърда и жива вяра в Бога, да обича Бога и ближния, и непоклатимо да се уповава на Него.

В тези светли дни всесърдечно ви пожелавам крепко здраве, мир, любов и благоденствие! Родилия се във Витлеем Богомладенец да ви съпътства винаги през целия ви живот! Амин!

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

НЕГОВО ПРЕОСВЕЩЕНСТВО + СМОЛЯНСКИ ЕПИСКОП ВИСАРИОН

АРХИЕРЕЙСКИ НАМЕСТНИК НА СМОЛЯНСКА ДУХОВНА ОКОЛИЯ

Вирни се горе