БиТиВи продадена за $400 млн.

БиТиВи продадена за $400 млн.

News Corporation обяви, че е постигнато споразумение за продажбата на bTV.

Телевизията е продадена на Central European Media Enterprises (CME / Сентрал Юропиън Медиа Ентърпрайзис), водещата радио и телевизионна група в Централна и Източна Европа.

Според условията на договора, CME ще заплати 400 милиона щатски долара за 100% дял от канала за ефирно разпространение bTV. CME също така ще поеме контрола върху двата специализирани канала bTV Comedy и bTV Cinema, заедно със 74-процентовия дял на News Corporation в Радиокомпания Си.Джей, която управлява няколко радиостанции.

Продажбата завършва програмата на News Corporation за излизане от значителния й бизнес за ефирно наземно телевизионно и радио разпространение в Източна Европа.

Сделката е обект на регулаторно одобрение от страна на българската Комисия за защита на конкуренцията (КЗК), както и на други обичайни условия за приключване.

“Бихме искали да благодарим на мениджмънта и на екипа на компанията за тяхната отдаденост и високи професионални стандарти. Създадената от нас bTV се наложи като ясен пазарен лидер за последните осем години. Пожелаваме на компанията успешно бъдещо развитие като част от CME”, заяви Гари Дейви, главен оперативен директор на News Corp Stations Europe,

Консултант на News Corporation по сделката е JP Morgan.

СМЕ са собственици на българския пазар и на PRO.bg и Ring.bg.

Вирни се горе