Библиотеката организира среща – представяне на Костадина Костова и нейния роман „Третото царство”

Библиотеката организира среща – представяне на Костадина Костова и нейния роман  „Третото царство”

Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян организира среща – представяне на Костадина Костова и нейния роман „Третото царство” на 27 ноември 2023 г. от 17:00 часа.

„Третото царство” е романтичен исторически епос, в който читателят ще намери страсти, идеали, любов, амбиции и противоречия, разгърнати в България в края на 19 в. по време на живота и управлението на Стефан Стамболов.

За родената в гр. Смолян авторка това е първи роман, но книгата вече е със заявка за стойностно присъствие на книжния ни пазар.

Костадина Костова е родена през 1987 година в град Смолян. Завършва “Журналистика и комуникации” и “Европеистика” в Американския Университет в Благоевград. Работила е като дизайнер и редактор в списание за архитектура, както и в областта на маркетинга. От седем години работи като специалист по потребителско преживяване в голяма технологична фирма, а свободното си време посвещава на страстта си към литературата и писането.

Освен проза, пишe ревюта на книги в блога си prettydoesome.com, както и статии на тема етика в дизайна в канала си в Medium (@Kostadina).

В момента Костадина Костова живее в София, заедно със съпруга, дъщеря си и кучето Жем.

Вирни се горе