„БЕЗВРЕМИЕ”, ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС НА СТАНКА НАСТАШОВА Е ПОДРЕДЕНА В КДК

„БЕЗВРЕМИЕ”, ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС НА СТАНКА НАСТАШОВА Е ПОДРЕДЕНА В КДК

Първата си самостоятелна изложба живопис представя художничката от Момчиловци Станка Насташова в зала „Петър Стайков” на КДК. Колекцията съдържа 41 платна, обединени от заглавието „Безвремие” и ще бъде открита на 17 юли (понеделник) от 18 часа.

Станка Насташова е интересна личност – лъчезарна и талантлива жена, многодетна майка, горски. Произхожда от прочутите момчиловски родове Насташови и Караманолеви. През 1983 г. завършва Средното художествено училище за приложни изкуства в Смолян с преподаватели: Валери Паничаров, Росица Палийска, Иван Пеев, Румен Найденов и Дичо Капушев, а след това Лесотехническия университет в София, специалност горско стопанство. Работи в ГС Пампорово, Хвойна, Чепеларе.

Темите, които осмислят творческите търсения на Насташова са свързани с битието на селянина, семейството, морето, лова на дивеч, а сред различните техники с които изобразява, любима й е акварела. Има двама сина и една дъщеря.

КДК се обръща с покана към всички, които искат да се разхладят в жешкото време, да дойдат в клуба и да се насладят на таланта на една млада дама.

Очакваме ви!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТ – СМОЛЯН

Вирни се горе