Безплатно лятно училище по китайски организират през август в Момчиловци

Безплатно лятно училище по китайски организират през август в Момчиловци

Лятно училище по китайски език и култура ще се състои през август в село Момчиловци, информира кметът Сийка Суркова. Езиковото обучение се организира от Институт Конфуций – София в партньорство с Кметство Момчиловци. Записването за безплатния курс по азиатския език продължава до края на юли.

Курсът по китайски в родопското село се организира за поредна година. Обучението ще се провежда в две групи – за възрастни и деца. Наред с изучаване на езика, курсистите ще имат лекции за запознаване с китайската култура и традиции. Предвидени са уъркшопове по калиграфия, традиционна китайска медицина, здравословно хранене. Сред вече записалите се за лятното училище са курсисти от страната, пристигащи в Момчиловци специално за обучението, предаде БТА.

По време на лятното училище ще бъде открита и първата експозиция от бъдещия Музей на илюзионното изкуство. Част от музейната сбирка ще бъде представена в Норвежката къща. Музеят на илюзионното изкуство се прави с дарена от Ненчо Илчев колекция, включваща реквизита на известни български магове.

Китайската тема в Момчиловци ще продължи и през септември. От 1 до 3 септември в смолянското село се отбелязва Празник на киселото мляко, осъществяван в партньорство с „Брайт Деъри“. Китайската компания наложи на пазара в азиатската държава млечни продукти с марка „Момчиловци“.

Вирни се горе