Без път и с липса на комуникация живеят в село Кремене

Без път и с липса на комуникация живеят в село Кремене

Буквално откъснати от света са жителите на смолянското село Кремене, а лошите пътища са само една малка част от проблемите на хората. „Посрещнаха ни едни измъчени от нелекия си живот на село, но видяхме надеждата в очите им, когато седнахме на разговор“, каза кандидатът за кмет на Смолян от ПП „Движение „Нашият град“ Стефан Сабрутев, посети селото. И още в началото с тъга кременци споделиха: "Забравени сме, последните години никой от високопоставените личности не е идвал, за да види как живеем ние. Телефоните ни нямат мрежа, пък да не говорим за интернета".

Срещата на Стефан Сабрутев и кандидатите за общински съветници Гавраил Маргаритов и Румен Бечев се състоя в стаята на музея в сградата на хранителния магазин на селото, събрал експозиция на предмети от времето на траките до сега. Място, където хората изплакват своите неволи.

Жителите благодариха за уважението, което засвидетелства кандидатът за кмет на Смолян от ПП "Движение "Нашият град" Стефан Сабрутев.

"Не ни стигат силите за всичко. Искаме да имаме нормален път и мобилна комуникация с телефоните си, каза г-жа Шаронова.

При разговор с хората се разбра, че освен липсата на елементарните неща - път и телефони, няма и кой да ги информира за социалните помощи и неведнъж жителите на селото са изпускали сроковете за подаване на документи.

Подобно е положението и в село Турян. Освен разбитият път до селото, живеещите там нямат и качествена вода за пиене. Водоемът е затлачен, няма кой да го почисти, а водата от чешмите тече мътна.

Сметоизвозването и в двете села е нередовно и контейнерите за боклук често преливат, споделиха още жителите на Кремене и Турян.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: ПП "Движение "Нашият град"

kreme

pat

cerkva

Вирни се горе