Банката за развитие ще представи помощта за хотелиери и ресторантьори в Пампорово

Банката за развитие ще представи помощта за хотелиери и ресторантьори в Пампорово

Българската банка за развитие (ББР) и водещата туристическа медия на България TravelNews организират семинар в Пампорово за представянето на новите продукти в подкрепа на хотелиери и ресторантьори.

Събитието ще се състои на 10 март 2022 г. (четвъртък) от 11 ч. в конферентната зала на хотел “Перелик”. В него ще участват експерти от ББР, кметовете на Смолян и Чепеларе Николай Мелемов и Боран Хаджиев и целият туристически бизнес в района.

В семинара ще се включат още Мариян Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово“ АД, Съби Маданков, председател на Сдружение на хотелиери, ресторантьори и търговци – Чепеларе, и Георги Пампоров, председател на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори.

Банката за развитие ще представи възможностите за директно финансиране на засегнатите от пандемията микро-, малки и средни фирми от хотелиерския и ресторантьорския бранш.

Новата програма „Подкрепа за туризма“ ще помогне на хотелиери и ресторантьори, включително стартиращи фирми, да посрещнат своите нужди, да се справят с просрочени задължения и да облекчат текущите си плащания към финансови институции. Обемът на програмата е 60 млн. лв., като ББР предлага два продукта – „Ликвидна помощ за ресторантьори“ и „Ликвидна помощ за хотелиери“.

Семинарът в Пампорово е част от поредицата 15 събития, които се провеждат в цялата страна.

Вирни се горе