"Балканска скариада" за 14-та поредна година в Златоград

"Балканска скариада" за 14-та поредна година в Златоград

Празник на музиката и кухнята на балканските страни "Скариада" предстои на 15 октомври в Етнографския комплекс в Златоград, съобщиха от Общинския консултативен съвет по туризъм. Ежегодният фестивал на балканските ритми и вкусове се провежда за 14-та година.

Дегустация на българска, сръбска, турска и гръцка скара е предвидена за гостите на празника. Етнографският комплекс ще бъде сцена на фолклорна музика и танци на Балканите. Концертната програма на "Скариада" е с участието на "Виво Монтана", гайдарски състав "Дельо Хайдутин", оркестър "Родопско настроение" и бузуки състав от Гърция, съобщиха организаторите.

Пищният празничен календар в Етнографския комплекс привлича целогодишно туристи в Златоград, коментира Александър Митушев, управител на комплекса. Хотелиерите в града отчитат 10 процента ръст на туристи през приключващия летен сезон, а събитията "Един пазарен ден", "Делюви празници" и представянето на новата книга "Илюстрована история на Средновековна България" привлякоха допълнителен поток от летовници и гости в родопския град, предаде БТА.

skara

Вирни се горе