БАЛКАНСКА СКАРИАДА отново в Златоград

БАЛКАНСКА СКАРИАДА отново в Златоград

На 14 октомври (събота) от 11:00 часа в Етнографски Комплекс #Златоград ще се проведе поредната БАЛКАНСКА СКАРИАДА с традиционна скара, музика и танци на балканските народи!

Поканени са всички да се насладят на емоцията, кулинарните изкушения и музиката на балканските народи. Старият град ще е изпълнен с аромата и колорита на традиционната балканска скара - българска, сръбска, турска и гръцка, а гостите ще се насладят и на пъстротата на балканския фолклор.

На празника ще вземат участие самодейни танцови и певчески формации, гайдарски състав „Дельо хайдутин“, а специални гости ще са духов оркестър за балканска музика ВИВО МОНТАНА и бузуки състав от съседна Гърция - Никос Мерахцакис - бузуки, Ставрос Павлидис и Поли Лакаки – вокали!

Във връзка с нормалното протичане на Балканска скариада 2023 на 14.10.2023 г. (събота), от 10,00 до 14,00 часа се затварят за движение на моторни превозни средства улица „Стефан Стамболов” - в участъка от къща за гости „Лили” до сградата на Ел. подстанция – Златоград; свързващите отсечки между улиците „Ахрида” и „Стефан Стамболов” и улица „Ахрида” - в участъка от паркинга към Музей на просветното дело Златоград към заведение за хранене и развлечение „Кафе на пясък”. Приканваме жителите на гр. Златоград, в деня на празника, да не използват личните си автомобили за придвижване в Стария град, с цел облекчаване на натовареността от МПС по време на провеждане на мероприятието, съобщиха организаторите.

Вирни се горе