Българският фермерски съюз съвместно с експерти на Министерство на земеделието запознаха заетите в сектора с проекта на ОСП и Стратегическия план за отрасъла

Българският фермерски съюз съвместно с експерти на Министерство на земеделието запознаха заетите в сектора с проекта на ОСП и Стратегическия план за отрасъла

Българският фермерски съюз съвместно с експерти на Министерство на земеделието запознаха заетите в сектора с проекта на ОСП и Стратегическия план за отрасъла за периода 2023-2027 г.

В Смолян започна поредицата срещи, които Българският фермерски съюз инициира за представяне на възможностите за подкрепа на бранша, съгласно Общата селскостопанска политика и Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Събитията се организират в партньорство с Министерството на земеделието.

„Поставяме началото на тази своеобразна информационна кампания в Смолян. С посещението на различни населени места в цялата страна вярваме, че ще може да отговорим на всички възникнали въпроси. Важно е земеделците да бъдат ангажирани в различните политики и програми.“, каза председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов при откриването на събитието в сградата на Областна администрация Смолян. Участниците бяха приветствани и от заместник областния управител Христо Станчев. Водещите експерти от Министерството на земеделието: Деница Динчева, директор на дирекция „Животновъдство“, Аделина Стоянова, директор на дирекция „Директни плащания“ и Красимира Тодорова, старши експерт в дирекция „Поземлени отношения и комасация“, представиха различните възможности и отговориха на всички възникнали въпроси на земеделците от региона. На срещата присъстваха председателят на областната структура на Българския фермерски съюз в Смолян д-р Иван Механджийски, представители на Държавен фонд „Земеделие“ Смолян, Областна дирекция „Земеделие“ – Смолян, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството – Смолян, КОС – Смолян и други.

Следващото събитие е на 10 ноември 2022 година от 10:00 часа в Пленарната зала в сградата на Община Първомай.

Българският фермерски съюз обединява интересите, вижданията и мненията на членовете си и на обществените интереси в областта на аграрния сектор, в това число: растениевъдство, животновъдство, хранителна промишленост, преработка и съхранение, търговия на дребно и едро, данъчна лицензионна политика и контрол, гори, дърводобив и преработка, гъбарство и трюфели, рибарство и аквакултури, притежание, стопанисване и ползване на земеделски земи, коопериране и сдружаване, екология и агроекология, биологично производство и други. Част от идеите, задачите и предизвикателствата, които са заложени при структурирането на организацията, са свързани с подобряване дейността и конкурентоспособността на земеделските стопани, производители, преработватели и търговци, прецизно управление на селското, горското и рибовъдните стопанства, провеждане на активен диалог с държавните органи. До момента са учредени структури в София, Стара Загора, Смолян и Челопеч, като в тях членуват стотици представители от всички сегменти на земеделието и преработвателната промишленост.

fermeri

Вирни се горе