Българският трибагреник ще се развее на 111 метра височина над Рожен

 Българският трибагреник ще се развее на 111 метра височина над Рожен

Огромно българско знаме планираме да развеем на рекордните 111 метра височина за следващия събор на Рожен, съобщи Симеон Караколев, председател на сдружение „Рожен – наследство в бъдещето“.

„Патриотизмът у нас отдавна е само патриотарство и се смята за порок. Живеем без мисъл за утре. А утре има - за нас, за децата ни, за поколенията. Онова, което можем да направим, е да се опитаме то да бъде по-добро. Да оставим следа, духовно наследство. Имаме остра нужда от обединение и силна вяра, която да ни кара да се чувстваме част от нещо голямо, общо и значимо. Духовно пробуждане. Трябва ни символ и мотив. Видим! Представяте ли си националния ни трибагреник, издигнат на пилон до такава височина, докъдето стига погледът ви в небето? Внушителен, мащабен, силен, респектиращ. Огромен, както вярата ни в него. Аз си го представих!“, написа в своя фейсбук профил Караколев.

На днешния ден преди 3 години бе открит последният събор на Рожен. Събор с дух, история, традиция. Събор - обединител със силна енергия, сърце и душа. „Няма как да има по-подходящо място и дата за онова, което искам да ви споделя сега! Съвсем скоро ще обявим началото на кампания "Рожен - наследство в бъдещето!". Кампания, в която се впускаме аз и невероятния ми екип, за да издигнем в България най-високия и внушителен национален флаг. Символ на обединението, мощта и силата ни, когато сме заедно. Енергия, която ще качим на точно 111 метра височина, така че да се вижда от километри разстояние, да се вее в името на бъдещето ни и да се усеща в цяла България. И ще го оставим там завинаги“, посочва още председателят на сдружението. С инициативата си той смята, че ще постави ново, по-добро начало на събитието. „Силата и символиката на българския трибагреник, съчетана с енергията на Рожен и всички стотици хиляди души по поляните му, създават неразрушима симбиоза, която твърдо вярвам ще донесе онова духовно пробуждане, от което точно в момента имаме най-силна нужда. Една кампания, по която започваме да работим с вяра, душа и сърце. Обещавам да качим българското знаме в небето, където му е мястото, до такава височина и в такъв мащаб, че когато тази велика гледка се разкрие пред очите ви, да ви накара да затаите дъх и да си спомните, че България е тук, жива е, силна е и има светло бъдеще. Гледка, която ще остане пред очите ви дълго и ще донесе онази доза чист патриотизъм, вяра в националния ни символ и чувство за национална принадлежност, от която България и българите имаме нужда“, допълва Симеон Караколев. По думите му такова силно въодушевление го връхлетяло и през 2014 година, когато се нае да възстанови Роженския събор и да му придаде нов блясък с огромното знаме от над 6000 кв.м. площ. До онзи момент в България не бе правено подобно нещо.

https://www.actualno.com/society/ogromno-bylgarsko-zname-na-111-metra-shte-razvejat-za-sledvashtija-rojenski-sybor-news_1785009.html

Вирни се горе