Днес България отново скланя глава пред най-свидния си син - Апостола на свободата Васил Левски

Днес България отново скланя глава пред най-свидния си син - Апостола на свободата Васил Левски

Навършват се 186 години от неговото рождение

Главния секретар на Областна администрация Смолян Георги Кисьов участва в отбелязването на 186 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, което се състоя в двора на Райковската гимназия.

Проявата започна с рецитал, представен от клуб „Млади възрожденци“, последван от музикална програма в изпълнение на деца от ДГ „Славейче“.

Присъстващите на събитието имаха възможността да разгледат експонираната в двора на училището изложба с репродукции на картини, свързани с живота и делото на Дякона. Те са дарени на Райковската гимназия от Общобългарски комитет „Васил Левски“.

Венци и цветя бяха поднесени от името на Областния управител на област Смолян, Кмета на община Смолян, Регионално управление на образованието Смолян, Регионален исторически музей „Стою Шишков“, Общински комитет „Васил Левски“, ППМГ „Васил Левски“, държавни, регионални и образователни институции, и граждани.

На финала на тържествената церемония бяха връчени удостоверенията за завършен първи гимназиален етап на десетокласниците от ППМГ „Васил Левски“, както и грамоти за отличен успех на ученици от пети клас.

Сред официалните гости на отбелязването на 186 години от рождението на Васил Левски бяха Николай Мелемов - кмет на Община Смолян, Марин Захариев - заместник-кмет на Община Смолян, Анатоли Карабов - Началник на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в Регионално управление на образованието, Таня Марева - председател на Общински комитет „Васил Левски“, учители и родители.

Венец от името на Областния управител бе поднесен и пред паметника на Васил Левски на площад „Свобода“ в израз на признателност пред делото на Апостола на свободата.

levski

Вирни се горе