България е световен шампион по риболов

България е световен шампион по риболов

Националният отбор на България стана световен шампион по спортен риболов на хищници, на което домакин бе Девин. Българските риболовци бяха най-добри в международната надпревара, в която участие взеха общо 17 отбора. Втори са представителите на Чехия, следвани от тима на Италия.

В индивидуалното класиране представителите на България - Тодор Костадинов и Люси Дремалов, са съответно първи и втори, а трети се класира Давид Недроти от Италия. На четвърта позиция е капитанът на родния национален отбор - Георги Гетов, който е в челните места в световната ранглиста и е представител на КСР „Михалково“.

В официалната церемония по награждаване, която се проведе пред Културен дом – Девин участие взеха президентът на световната федерация по спортен риболов проф. Уго Клаудио Матеоли, Барбара Дуранте - генерален секретар на световната федерация по риболовни спортове , кметът на Община Девин Здравко Иванов и Георги Михайлов Стефанов - председател на Българска федерация по риболовни спортове.

20-то Световно първенство по риболов на хищници се проведе на 13 и 14 май по поречието на река Въча. В него участваха още представители на Босна и Херцеговина, Хърватска, Унгария, Латвия, Молдова, Северна Македония, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия, Украйна и Монголия.

Девин бе домакин на същия шампионат и през 2021 г.

Вирни се горе