“Българче” представят пъстрата си палитра от носии в Америка

“Българче” представят пъстрата си палитра от носии в Америка

Семейство Бозови пътуват до Чикаго и назад, за да покажат красотата на прекрасната ни България!

Няма човек от нашата област, който да не знае къде се произвеждат и продават най-красивите фолклорни носии в град Смолян.

Фолклорна къща “Българче” е емблематично място за посещение за всички туристи в Родопите. Вкусната, традиционна храна, родопско гостоприемство и патриотично чувство пренасят всеки в друго време. Единственото нещо, което може да вземете у дома и гордо да се гиздите /киприте пред огледалото, за да си носите това чувство винаги с вас е автентичната българска носия. Предлагат различни модели от всички краища на България, както дамски, мъжки модели, така и носии за най-малките българчета. В обновения им сайт може да изпратите и вашите въпроси ако желаете да се изработи и нещо по-ваш вкус на адрес: www.bgnosia.com

balgarche

В периода 27-30 Април 2023 г., в Чикаго, САЩ се провежда за 20-та поредна година Българския Фолклорен събор “Верея” с главен организатор Константин Маринов, където носиите на “Българче” ще могат да зарадват всички българи извън границите на станата ни. Очакват се хиляди хора да посетят тридневният фестивал и да си припомнят колко богата култура с прекрасни традиции носи българския народ.

nosia

Пожелаваме им успех!

Дата на провеждане на фестивала:

27-29 Април 2023

Локация:

2121 S Goebbert Rd.,

Arlington Heights, IL, 60005

Вирни се горе