Бъдещи първокласници засадиха дръвчета в двора на ДГ „Славейче“ в Смолян

Бъдещи първокласници засадиха дръвчета в двора на ДГ „Славейче“ в Смолян

Бъдещите първокласници от ДГ „Славейче“ в Смолян засадиха дръвчета в

двора на детската градина. Проявата на група „Звездичка“, с ръководители Светлана Стефанова и Мария Георгевска, премина под мотото „Посади дърво,създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, което осигури фиданки, произведени в разсадника на ДГС „Борино“.

Урок по горска педагогика с децата проведе лесоинженерът в Централнотобуправление на ЮЦДП-Смолян Сирма Хайдарова. Под формата на викторина,малчуганите показаха своите знания за природата и научиха нови интереснибнеща, свързани с гората и нейните обитатели. Бъдещите първокласници научиха как трябва да опазваме горите от пожари. Те получиха от ЮЦДП-Смолян подарък книжката „С огъня шега не бива“, съдържаща правила за пожарна безопасност в гората.

Инж. Хайдарова разказа на децата за технологията на засаждането и грижата за овощните дръвчета, след което всички заедно засадиха фиданките в двора на градината.

„Идеята на тази инициатива е децата да изпитат радостта от засажданетонна първото си дърво, което ще остане незабравим спомен в съзнаниетобим“, каза Светлана Стефанова.

„Щастливи сме, че сме партньор на инициативата на детската градина,защото засаждането и опазването на дърветата е от изключителна важност.

Така приобщаваме младото поколение към грижа и любов към природата“,каза Сирма Хайдарова-лесоинженер в Централното управление на ЮЦДП-Смолян.

Вирни се горе