#БъдещетоЕТвое: Фабрицио, който обича Европа и иска федерален ЕС

#БъдещетоЕТвое: Фабрицио, който обича Европа и иска федерален ЕС

Фабрицио Скена е от Италия, а в момента учи и живее в Ротердам. По време на екскурзията си из България той сподели историята си и надеждата си за Федерален Европейски съюз. Фабрицио от Италия разказа историята си по време на екскурзията си до Белоградчишките скали.

Конференцията за бъдещето на Европа е възможност всеки да изрази мнението си, да каже в каква Европа иска да живее, да допринесе за изграждането на общото бъдеще. Бюрото на Европейския парламент в България, в партньорство с платформата People of Sofia, показва историите на българи и европейци и техните представи, мечти и очаквания за бъдещето.

Фабрицио пред People of Sofia:

„Казвам се Фабрицио Скена, на 21 години съм и идвам от малкото градче Монополи, което се намира на няколко километра от Бари в красивия регион Пулия в Южна Италия. В момента живея в Ротердам и следвам втора година международна бизнес администрация в Ротердамския университет по приложни науки. След средното си образование живях 4 месеца в Брюксел, работейки по „Еразъм“ проект, бях асистент фотограф (фотографията е голяма страст за мен) и международната среда беше много вълнуваща за мен. Още докато бях в Брюксел, реших, че за висшето си образование бих желал да бъда извън Италия и избрах Ротердам.

Следващата година и половина работих във фирмата на баща ми като консултант по здравеопазване и безопасност на работното място, освен това свободно практикувах графичен дизайн, фотография и програмиране на уебсайтове. В свободното си време обичам да пътувам, да снимам и наскоро започнах да се занимавам с продукция на музика. Харесва ми да си запълвам времето с подобни извънкласни дейности. Членувам в няколко различни студентски организации и съвети, защото ще е полезно за CV-то ми и ми дава възможност да подобря учебната програма за всички настоящи и бъдещи студенти.

Животът в международна среда често означава да се срещаш с много хора от различни места. Тук съм с миналогодишния си съквартирант и приятел от България, с когото сега прекарваме есенната си почивка в България. Страната ви ми се струва много красива! Днес посещаваме античната Белоградчишка крепост, карахме от София до тук през планините, за да видим тази красива забележителност. Обичам планината, дава ми чувство на покой и мир, както нищо друго. Скалните формации тук са много уникални, никога не съм виждал нещо подобно.

Виждам бъдещето си в професионален план най-вероятно в някой голям град из Европа, може би Ротердам, защото познавам града и знам, че ми харесва. Надявам се да работя за някоя голяма консултантска фирма, по-скоро в сферата на мениджмънт консултация или бизнес развитие. Областта, в която работя, не е толкова важна за мен, стига да намеря работа, която да ме задоволява и да ме поддържа мотивиран. Уверен съм, че ще намеря това, което търся. За бъдещето ми в личен план, желая да имам семейство, но съм все още твърде млад за това.

Обичам Европа и Европейския съюз. Ако не беше „Еразъм“ проекта, нямаше да имам възможността да отида да живея в Брюксел. Гледайки как вървят изборите в повечето държави из Европа, едно нещо е очевидно – всички националистически партии изпитват постоянен растеж, подхранен от незнание и невежество. Според мен следващото препятствие за Европейския съюз ще бъде да спре да се фокусира върху този националистически растеж чрез политическо и културно образование на населението. Какво аз бих искал да се промени в ЕС? Промените, които аз бих искал, на теория са прости, но не са толкова лесно постижими предвид ситуацията. Бих искал ЕС да премине по-скоро към Федерален Европейски съюз, подобно на САЩ. Това е единственият начин Европа да се съревновава с по-големите икономики като САЩ и Китай. Това е далеч от ситуацията в ЕС в момента, но вярвам че това ще се промени и Европа ще спечели „войната” срещу национализма, и ще започне бавен и постепенен прогрес към постигане на Федерален Европейски съюз.“ .

Вирни се горе